BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

hout    

Bij BPG Lempens vindt u alle soorten hout. Hout in verschillende diktes, maten en van uiteenlopende kwaliteit. Hieronder een beknopt overzicht van de meest voorkomende houtsoorten.

Beukenhout is redelijk hard en wordt veel toegepast bij het maken van meubelen. Het is eenvoudig te bewerken. Minder geschikt voor buiten.
Eikenhout is vrij sterk en hard, maar ook relatief buigzaam. Eikenhout kan niet goed tegen vochtige omstandigheden.
Grenenhout is ook eenvoudig te bewerken en minder duur dan hardhout. Het is alleen nogal uit de mode.
Kersenhout zal niet snel kromtrekken of krimpen. Het is iets roder dan mahoniehout. Het is duurder dan veel andere soorten hout. Daarom worden er vooral kleine meubels van gemaakt zoals kastjes.
Mahonie is roodbruin, fijnkorrelig hardhout dat lang meegaat. Het zal niet snel uitzetten, krimpen of kromtrekken. Mahonie wordt vooral gebruikt voor klassieke kwaliteitsmeubelen.
Teakhout is kostbaar, maar wel heel vochtbestendig. Dit hout wordt veel gebruikt bij tuinmeubelen.
Vurenhout is makkelijk te bewerken en niet duur. Dit bleekgekleurde hout kan slecht tegen vocht, maar daar kun je iets aan doen met verf, beits of lak.
Steigerhout is hergebruikt vurenhout met een mooie uitstraling. Het wordt veel gebruikt voor meubels.

Welke houtsoort voor u geschikt is, hangt af van de toepassing waarvoor u het hout wenst te gebruiken. De verschillende eigenschappen van hout hebben hierop een grote invloed. Onze medewerkers adviseren u graag richting het juiste hout.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan... 
Bel mij